Onze mediators

Contact opnemen

ANNEKE VAN TEIJLINGEN | MFN- REGISTERMEDIATOR | CROSSBORDERMEDIATOR | FAMILIEMEDIATOR

Anneke van Teijlingen is MfN- Registermediator, Familiemediator en Crossbordermediator. Zij staat voor laagdrempelige, bereikbare mediation en is mediator sinds 2004. Hoewel Anneke bemiddelt bij allerlei conflicten, ligt haar focus bij de kinderen in het familierecht. Via de grote mensen probeert zij de kinderen te helpen.

Anneke heeft een achtergrond in de zorg en vindt het een uitdaging om mensen te begeleiden in het vinden van de oplossing die het beste bij die mensen en die situatie past. Anneke is tevens actief als peer reviewer bij de Mediators Federatie Nederland.

Als Familiemediator is Anneke werkzaam in Friesland en Groningen. Mail haar gerust voor meer informatie – Anneke@uwfamiliemediator.nl – of bel 06 20610349 voor een vrijblijvend gesprek.

LISETTE VAN DER LANS | MFN- REGISTERMEDIATOR | ARBEIDSMEDIATOR | FAMILIEMEDIATOR

Lisette van der Lans is MfN- Registermediator en Familiemediator en legt zich met name toe op de familiemediations, waaronder (echt)scheidingen, omgangsregelingen en ouderschapsplannen. Lisette’s belangrijkste drijfveer is orde te scheppen in de chaos waarin ouders en kinderen zich in een verdrietige situatie als een scheiding vaak bevinden.

Lisette besteedt veel aandacht aan veiligheid en vertrouwelijkheid en probeert zo een sfeer te creëren waarin partijen opnieuw met elkaar in contact kunnen komen en naar elkaar leren luisteren. Onder het motto ‘Trouwen doe je samen, maar scheiden ook’ is het haar streven cliënten door middel van mediation tot een bevredigende en uitvoerbare oplossing van de kwestie te laten komen. Daarbij nemen de kinderen een centrale plaats in. Hun belangen zullen altijd voorop staan en de stem van het kind krijgt een plek in de afspraken in het ouderschapsplan.

Als Familiemediator is Lisette werkzaam in de Duin- en Bollenstreek, de gemeente Teylingen en de regio Leiden / Den-Haag. Mail haar gerust voor meer informatie – Lisette@uwfamiliemediator.nl – of bel 06 48569460 voor een vrijblijvend gesprek.

MARGRIET DE GREEF | MFN- REGISTERMEDIATOR | FAMILIEMEDIATOR

Margriet de Greef is MfN- registermediator en Familiemediator. Zij is gespecialiseerd in de begeleiding van stellen die gaan scheiden en helpt bij het opstellen van het ouderschapsplan, het echtscheidingsconvenant en de alimentatieberekeningen. Margriet zorgt ervoor dat uw scheiding van A tot Z wordt geregeld, inclusief de aanvraag van de scheiding bij de rechtbank.

Met haar rustige, open houding schept Margriet in de mediationgesprekken de veiligheid die nodig is om te durven zeggen wat je belangrijk vindt en om naar elkaar te kunnen luisteren. Zo zorgt zij ervoor dat beide partijen elkaars emoties en standpunten horen, waardoor er meer ruimte komt voor wederzijds begrip. Margriet biedt de structuur en de sfeer waarin cliënten creatieve oplossingen kunnen onderzoeken en waarin zij tot afspraken kunnen komen die werken voor beide partijen. In ieders belang zorgt Margriet ervoor dat alle partijen evenveel aandacht krijgen. Zeker als er kinderen betrokken zijn, is het van belang ook aandacht aan de onderlinge verstandhouding te besteden. U gaat immers als partners uit elkaar, maar blijft altijd samen ouders. De kinderen krijgen ook de aandacht die zij nodig hebben in deze situatie. Margriet zal samen met de ouders bespreken wat er nodig is en kan de hulp inschakelen van een ervaren psychologe van de kinderpraktijk waarmee Uw Familiemediator samenwerkt.

Naast haar werk als mediator is Margriet aangesteld als vertrouwenspersoon bij diverse organisaties, waaronder meerdere scholen. Tevens zet zij zich in als buurtbemiddelaar.

Uw Familiemediator Margriet is werkzaam in Zuid- en West-Utrecht (Krimpenerwaard, Maarssen, Leidsche Rijn, Woerden, Montfoort, Oudewater, IJsselstein, Nieuwegein, Lopik, Houten en Vianen). Mail haar gerust voor meer informatie Margriet@uwfamiliemediator.nl – of bel 06 12327289 voor een vrijblijvend gesprek.

MARLIES TAN | MFN- REGISTERMEDIATOR | FAMILIEMEDIATOR

Marlies Tan is MfN- registermediator en Familiemediator. Haar aanpak is erop gericht het gesprek tussen haar cliënten (weer) op gang te brengen, zodat er ruimte ontstaat om vanuit gezamenlijke belangen tot oplossingen te komen. Zij richt zich met name op (echt)scheidingen, ouderschapsplannen en omgangsregelingen.

Marlies heeft een achtergrond als psycholoog en vindt het belangrijk stil te staan bij de emotionele kant van een scheiding. Wanneer kinderen betrokken zijn, geeft zij deze extra aandacht, om problemen die kunnen voortvloeien uit een scheiding te voorkomen of te verminderen. Het belang van het kind staat bij haar altijd voorop. Daarnaast neemt Marlies haar cliënten stap voor stap mee in alle zaken die geregeld dienen te worden bij een scheiding. Tevens creëert zij structuur in de vele beslissingen die genomen moeten worden, zodat de scheiding in alle opzichten zorgvuldig wordt afgerond.

Uw Familiemediator marlies is
werkzaam in Amstelveen, Uithoorn, Mijdrecht, Aalsmeer en omstreken. Mail haar gerust voor meer informatie naar Marlies@uwfamiliemediator.nl of bel 06 83225361 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

VALERIE GOUDRIAAN | MFN- REGISTERMEDIATOR | FAMILIEMEDIATOR

Valerie Goudriaan is MfN-Registermediator en Familiemediator en gespecialiseerd in echtscheidingen. Zij is van oorsprong juriste en kent de kaders waarbinnen cliënten afspraken dienen te maken wanneer zij uit elkaar gaan. Ze begeleidt haar cliënten door alle facetten van de echtscheiding, van A(limentatie) tot Z(orgregeling).

Valerie weet uit ervaring dat een juridische procedure lang niet altijd een bevredigende uitkomst biedt voor haar cliënten. Dit geldt in het bijzonder voor scheidingssituatie waar (minderjarige) kinderen bij betrokken zijn. De overgang van partners naar ouders gaat vaak gepaard met gevoelens van onzekerheid en onveiligheid, wat een bron vormt voor conflicten. Valerie biedt haar cliënten in deze situatie een vertrouwelijk, luisterend oor en besteedt aandacht aan de onderlinge communicatie. Op die manier stelt Valerie cliënten in staat om tot constructieve en werkbare oplossingen te komen met het oog op de toekomst. Deze oplossingen worden vervolgens opgenomen in een ouderschapsplan en een convenant. Valerie maakt daarnaast inzichtelijke alimentatieberekeningen.

Naast haar werk als familiemediator zet Valerie zich in als buurtbemiddelaar binnen de gemeente Alkmaar.

Uw Familiemediator Valerie Goudriaan is werkzaam in de regio Noord-Holland (gemeenten Bergen, Koggenland, Heerhugowaard, Langedijk, Castricum, Heemskerk, Heerhugowaard, Castricum, Heiloo, Schagen en Den Helder). Mail haar gerust voor meer informatie: valerie@uwfamiliemediator.nl - of bel 06 22667701 voor een vrijblijvend gesprek.