Gaat u scheiden in Alkmaar?

Zoekt u een mediator in Alkmaar die u waar nodig bijstaat en helpt dingen gedaan te krijgen terwijl u gaat scheiden? Geheel begrijpelijk. Want een scheiding; of dat nu het einde van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen is, brengt veel emoties met zich mee en vraagt veel organisatie. Alles wordt anders dan het was en het gezinsleven staat tijdelijk op z’n kop. Er moeten veel beslissingen genomen worden als u gaat scheiden, terwijl het in deze moeilijke tijd lastig kan zijn om het met elkaar eens te worden.

In veel gevallen zijn er kwetsbare kinderen bij een (echt)scheiding betrokken, wat de situatie nog eens extra ingewikkeld maakt. Scheidingsmediator Madelon Wouters helpt u graag verder in deze lastige periode. Ze helpt bij het maken van heldere en realiseerbare afspraken over de toekomst, bij het in kaart brengen van de financiën en alimentatie en bij de begeleiding van uw kinderen.

Madelon Wouters is scheidingsmediator in Alkmaar. Zij helpt u graag verder bij het in stand houden van de communicatie en biedt hulp bij het maken van afspraken over de kinderen, de toekomst, financiën en de verdeling van de boedel.

Over Uw Familiemediator

De Familiemediator bemiddelt bij uiteenlopende scheidingen. Van het begeleiden van een echtscheiding met kinderen tot mediation om samen met elkaar tot besluiten te komen. En dat allemaal zonder advocaat. Een advocaat in de arm nemen kost doorgaans een hele hoop meer in kosten dan een scheidingsmediator in Alkmaar. Mediation is gericht op met elkaar oplossingen vinden, zodat de echtscheiding zonder al te veel slag en stoot verloopt.

De ervaren en gespecialiseerde mediators van Uw Familiemediator werken verspreid door heel Nederland. Zoekt u een mediator voor uw scheiding in Alkmaar, dan is het natuurlijk prettig als deze dicht bij u in de buurt werkt en u op korte termijn verder kan helpen. Iedereen kan een beroep doen op de hulp van de Familiemediator, want inkomen speelt geen rol. De Familiemediator werkt namelijk ook op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand. Madelon Wouters onderzoekt met u of in voor deze subsidie in aanmerking komt.

Kans op subsidie

Wilt u meer weten, dan kunt u hier alvast de tarieven en subsidies bekijken. Als de kosten van mediation door de Raad voor Rechtsbijstand vergoed worden, betaalt u voor het hele traject een eenmalig bedrag van € 54,- of € 107,- (inkomensafhankelijk). De Familiemediator begeleidt uw scheiding deskundig, snel, eenvoudig en ook nog eens voor een aantrekkelijke prijs.

Waarom kiezen voor de familiemediator?

 • Laagdrempelig
 • Korte en effectieve trajecten
 • Dicht bij huis
 • Voordelig
 • Overzichtelijk
 • Alles onder één dak
 • Ontzorging van A tot Z

Bij Uw Familiemediator staat met elkaar tot oplossingen komen centraal. Dit doen we betaalbaar, met mogelijkheid tot subsidie, en door u en uw toekomstige ex-partner te ontzorgen van begin tot eind. Het is allemaal al vervelend en lastig genoeg, dus richt de scheidingsmediator in Alkmaar zich graag op heldere afspraken maken, zodat daar geen nasleep van negatieve communicatie uit voort kan vloeien.

Scheidingsmediator Madelon Wouters in Alkmaar

Madelon Wouters is Fiscaal jurist, Scheidingsmediator, Familiemediator en MfN-registermediator. Haar drijfveer is om mediation in Alkmaar en de rest van Nederland, bereikbaar te maken voor iedereen. Ze is van mening dat iedereen recht heeft op een luisterend oor en op een kans om patronen te doorbreken en oplossingen te vinden voor problemen.

Madelon helpt u bij het opstellen van een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan, het opstellen van de alimentatieberekeningen, de verdeling van de boedel en alles wat er verder nodig is. Natuurlijk heeft zij daarbij ook de nodige aandacht voor de kinderen. Uw mediator voor uw scheiding in Alkmaar schiet u graag te hulp.

Samen alles op een rij

Madelon Wouters biedt u de volgende diensten aan:

 • Begeleiden van de scheiding, van het begin tot eind of alleen specifieke onderdelen (bijv. het ouderschapsplan opstellen);
 • In het verleden gemaakte afspraken aanpassen;
 • (Her)berekenen van de alimentatie, zodat u inzicht krijgt in de financiële situatie na de scheiding;
 • Opstellen van een ouderschapsplan of echtscheidingsconvenant;
 • Kindgesprek met een gespecialiseerde ontwikkelingspsychologe;
 • Maken van afspraken over ouderlijk gezag, alimentatie, co-ouderschap en omgangsregeling.

Kom er zonder advocaat uit

Madelon zal scheiden overzichtelijk maken en zorgen dat jullie er samen uitkomen. Een goed ouderschapsplan waarover jullie het met elkaar eens zijn en een mediator die jullie stimuleert goed uit te spreken hoe u het voor zich ziet na het scheiden, scheelt ontzettend veel. Dit is iets waar een advocaat (meestal) minder gauw naar streeft. Onze mediator biedt scheidingsmediation en is gespecialiseerd in familierecht, waardoor u beide goed uit de echtscheiding komt.

Een echtscheiding is nooit fijn, maar een advocaat is zeker niet noodzakelijk. Laat uw echtscheiding vooral gaan om familierecht en voorkom vervelende situaties met professionele scheidingsmediation.

Contact met Uw Familiemediator

Woont u in de omgeving van Alkmaar, wilt u proberen om er samen met uw ex-partner uit te komen en kunt u de hulp van scheidingsmediator Madelon Wouters goed gebruiken? Vraag dan gerust een gratis vrijblijvend gesprek aan. Voor wie het ook liever zonder advocaat aanpakt, staan wij met mediation in Alkmaar voor u klaar.

U kunt ook bij een van onze mediators terecht voor scheidingsmediation in Utrecht of scheidingsmediation in Amstelveen.

Contact opnemen Gratis kennismakingsgesprek

Uw Familiemediator

Gratis kennismakingsgesprek