Uw Familiemediator

Contact opnemen

MEDIATION BIJ SCHEIDING IN HILVERSUM

EINDE HUWELIJK, SAMENWONEN EN GEREGISTREERD PARTNERSCHAP

Een scheiding en einde van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen, brengt vele emoties teweeg en vergt veel organisatie. Alles verandert en dit zet het gezinsleven vaak op zijn kop. Voor uw scheiding moeten veel besluiten worden genomen, terwijl de wensen van u en uw toekomstige ex-partner vaak uiteenlopen en het tijdens een scheiding soms lastig samenwerken is. Daarnaast zijn er vaak kinderen bij betrokken. Zij zijn het meest kwetsbaar en soms te jong om hun eigen stem te laten horen.

Uw scheidingsmediator  houdt de communicatie op gang  én is op de hoogte van alle aspecten rondom scheiden en uit elkaar gaan. Hiermee kunt u uzelf veel tijd, geld en frustratie besparen. Uw scheidingsmediator helpt u bij het maken van heldere en haalbare afspraken over kinderen, financiën en toekomst.

SCHEIDINGSMEDIATOR

Gaat u scheiden? En wilt u dit betaalbaar en goed uitgevoerd hebben? Kunt u door de bomen het bos niet meer zien?  Uw Familiemediator werkt met scheidingsmediators in Hilversum en omstreken.  De belangrijkste drijfveer van Uw Familiemediator is orde te scheppen in de chaos waarin ouders en kinderen zich in een verdrietige situatie als een scheiding vaak bevinden.

MEDIATION DIENSTEN VAN ONZE SCHEIDINGSMEDIATOR UIT HILVERSUM

Onze scheidingsmediator uit Hilversum en omgeving kan uw scheiding begeleiden vanaf het eerste gesprek waarin duidelijk wordt wat u besproken en geregeld wilt hebben, tot en met het opstellen van een omgangsregeling, ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant, die bij de rechtbank worden ingediend.

Afhankelijk van uw wensen kunnen wij u de volgende diensten bieden:

  • Begeleiden van uw scheiding, van begin tot eind of van specifieke onderdelen;
  • Oplossen van een conflict dat tijdens of na uw scheiding is ontstaan;
  • Aanpassen van eerder gemaakte afspraken;
  • Alimentatie (her)berekenen;
  • Opstellen van uw echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan;
  • Afspraken afstemmen over ouderlijk gezag, co-ouderschap, alimentatie en omgangsregeling;
  • Wij werken met een kinderpsychologe die, als u wenst, d.m.v. een kindgesprek de gedachten en wensen van uw kind helder krijgt en deze    vervolgens met bijpassende handvatten met de ouders bespreekt.

KOSTEN SCHEIDINGSMEDIATON

Scheiden via onze scheidingsmediator uit Hilversum en omgeving kan snel en voordelig. Blijft u onder de door de Raad voor Rechtsbijstand bepaalde inkomensgrens, dan   worden de kosten van mediation door de RvR vergoed. In dat geval betaalt u een eenmalige eigen bijdrage van € 53,- of € 105,- voor het hele mediationtraject.

Na het invullen en opsturen van de vragenlijsten stelt Uw Familiemediator de concepten op voor het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. Daarna wordt u op gesprek uitgenodigd. Eventueel volgt een 2e of 3e gesprek. Een gesprek duurt gemiddeld 1,5 uur. Indien u geen toevoeging ontvangt bedraagt het uurtarief € 160,- excl. btw. Voor informatie over de inkomensgrens kijkt u op de website van Raad voor Rechtsbijstand:  Rechtsbijstand.nl. Meer informatie over mediation bij scheiding vindt u op onze website.

ALIMENTATIE BEREKENEN

Uw scheidingsmediator berekent uw draagkracht, partner- en kinderalimentatie voor u. Hierdoor krijgt u inzicht in uw financiële mogelijkheden na de scheiding.

GRATIS EN VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK MET UW SCHEIDINGSMEDIATOR

Als u voor uw scheiding een scheidingsmediator uit de omgeving van Hilversum zoekt, vraag dan gratis en vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek aan. U kunt ons ook discreet een vraag stellen; u krijgt dan binnen 24 uur antwoord. Of bel even voor meer informatie.

De Familiemediator is als familie mediator werkzaam in Leidsche Rijn, Mijdrecht, Alphen aan den Rijn, Uithoorn, Woerden. Mail haar gerust voor meer informatie: info@uwfamiliemediator.nl, of bel 06 – 40 66 42 42 voor een vrijblijvend gesprek.