LISETTE VAN DER LANS

Contact opnemen

SCHEIDINGSMEDIATOR IN NOORDWIJKERHOUT

EINDE HUWELIJK, SAMENWONEN EN GEREGISTREERD PARTNERSCHAP

Een scheiding en einde van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen, brengt vele emoties teweeg en vergt veel organisatie. Alles verandert en dit zet het gezinsleven vaak op zijn kop. Voor uw scheiding moeten veel besluiten worden genomen, terwijl de wensen van u en uw toekomstige ex-partner vaak uiteenlopen en het tijdens een scheiding soms lastig samenwerken is. Daarnaast zijn er vaak kinderen bij betrokken. Zij zijn het meest kwetsbaar en in veel gevallen te jong om hun eigen stem te laten horen.

Uw scheidingsmediator Lisette van der Lans  is op de hoogte van alle aspecten rondom scheiden en uit elkaar gaan en houdt de communicatie tussen u en uw ex- partner op gang. Hiermee kunt u uzelf veel tijd, geld en frustratie besparen. Uw scheidingsmediator helpt u bij het maken van heldere en haalbare afspraken over kinderen, financiën en toekomst.

SCHEIDINGSMEDIATOR

Gaat u scheiden? En wilt u dit betaalbaar en goed uitgevoerd hebben? Kunt u door de bomen het bos niet meer zien?  Lisette van der Lans is uw scheidingsmediator in Lisse en omstreken.  Lisette van der Lans is MfN- Registermediator en Familiemediator en heeft vele  familiemediations begeleid, waaronder (echt)scheidingen, omgangsregelingen en ouderschapsplannen. Lisette’s belangrijkste drijfveer is orde te scheppen in de chaos waarin ouders en kinderen zich in een verdrietige situatie als een scheiding vaak bevinden. Zodat het gezin in zijn nieuwe vorm een mooie toekomst tegemoet kan zien.

MEDIATION DIENSTEN VAN ONZE SCHEIDINGSMEDIATOR

Onze scheidingsmediator uit Noordwijkerhout en omstreken begeleidt uw scheiding vanaf het eerste gesprek  waarin duidelijk wordt wat u besproken en geregeld wilt hebben, tot en met het opstellen van een omgangsregeling, ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant, die bij de rechtbank worden ingediend.

Afhankelijk van uw wensen bieden wij u de volgende diensten:

  • Begeleiden van uw scheiding, van begin tot eind of van specifieke onderdelen;
  • Oplossen van een conflict dat tijdens of na uw scheiding is ontstaan;
  • Aanpassen van eerder gemaakte afspraken;
  • Alimentatie (her)berekenen;
  • Opstellen van uw echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan;
  • Afspraken afstemmen over ouderlijk gezag, co-ouderschap, alimentatie en omgangsregeling;
  • Wij werken met een kinderpsychologe die, als u wenst, d.m.v. een kindgesprek de gedachten en wensen van uw kind helder krijgt en deze vervolgens met bijpassende handvatten met de ouders bespreekt.

KOSTEN SCHEIDINGSMEDIATOR NOORDWIJKERHOUT

Scheiden via onze scheidingsmediator in Noordwijkerhout en omgeving kan snel en voordelig. Blijft u onder de door de Raad voor Rechtsbijstand bepaalde inkomensgrens, dan worden de kosten van mediation door de RvR vergoed. In dat geval betaalt u een eenmalige eigen bijdrage van € 54,- of € 107,- voor het hele mediationtraject.

Na het invullen en opsturen van de vragenlijsten stelt Lisette van der lans de concepten op voor het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. Daarna wordt u op gesprek uitgenodigd. Eventueel volgt een 2e of 3e gesprek. Een gesprek duurt gemiddeld 1,5 uur. Indien u geen toevoeging ontvangt bedraagt het uurtarief € 165,- excl. btw. Voor informatie over de inkomensgrens kijkt u op de website van Raad voor Rechtsbijstand: Rechtsbijstand.nl. Meer informatie over mediation bij scheiding vindt u op onze website.

ECHTHSCHEIDINGSCONVENANT, OUDERSCHAPSPLAN, CO-OUDERSCHAP, OMGANGSREGELING EN OUDERLIJK GEZAG

U bent verplicht een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan bij de rechtbank in te dienen als u getrouwd of geregistreerd partner bent en minderjarige kinderen heeft. Uw mediator helpt u deze documenten op te stellen.

In een echtscheidingsconvenant legt u met uw partner afspraken vast over onderwerpen zoals het huis, de hypotheek, alimentatie, eventuele partneralimentatie, bezittingen, schulden, pensioenen en alles wat u verder wilt vastleggen.

In een ouderschapsplan maakt u afspraken over de verzorging en opvoeding van de kinderen. Hierbij komen onderwerpen zoals ouderlijk gezag, co-ouderschap, omgangsregeling en kinderalimentatie aan bod.

VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK MET UW SCHEIDINGSMEDIATOR UIT NOORDWIJKERHOUT

Als u voor uw scheiding een scheidingsmediator uit  Noordwijkerhout en omgeving zoekt, vraag dan gratis en vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek aan met Lisette van der Lans. U kunt onze scheidingsmediator ook discreet een vraag stellen; u krijgt dan binnen 24 uur antwoord. Of bel even voor meer informatie.

Lisette van der Lans is bij Uw Familiemediator werkzaam als mediator in Noordwijkerhout in de Duin- en Bollenstreek, de gemeente Teylingen en de regio Leiden/ Den-Haag. Mail haar gerust voor meer informatie:  info@uwfamiliemediator.nl – of bel 06 48569460 voor een vrijblijvend gesprek.